Kathinka Droogleever Fortuyn

Kathinka Droogleever Fortuyn Japanse acupunctuur

Fundament

De driejarige opleiding tot acupuncturist aan de Academie voor Traditionele Chinese Geneeswijzen Qing Bai (Nijmegen, 2001) vormt samen met de opleiding tot  fysiotherapeut (Nijmegen, 1979) en de studie filosofie (Nijmegen, 1998) het fundament van mijn praktijk voor Acupunctuur Oranjesingel, die ik in 2001 startte. 

Werk

Vanaf 1979 werkte ik als fysiotherapeut in de eerste lijn. Echter, doordat mijn praktijk voor acupunctuur hard groeide, besloot ik met ingang van 2007 mij volledig te richten op de acupunctuurpraktijk. Ik werk nu 4 dagen per week in een praktijk waar ook een craniosacraal- en fytotherapeut, een traumatherapeut en een voetreflextherapeut werkzaam zijn.

Studie

Sinds het najaar van 2002 studeer ik bij Junko Ida en Stephen Birch in Amsterdam. Bij hen volgde ik de cursus Japanse Acupunctuur volgens Manaka, de eenjarige Postgraduate opleiding Toyohari en de Advanced opleiding Toyohari plus de cursus Shonishin: acupunctuur voor kinderen.

Ambacht

Acupunctuur is ook een ambacht. Daarom volg ik regelmatig na- en bijscholingen. Eenmaal per jaar heb ik het voorrecht een driedaagse Europese workshop te kunnen volgen onder leiding van Japanse meesters.